Ryggskott bortskjutet : )

Idag var världens bästa ET ute till Lúkas
Han har haft ett slags ryggskott! Hon hittade att hans bäcken blivit "framputtat" på vänster sida (troligen gått omkull i hagen), och när hon skulle lyfta vänster bak så "ramlade" han ner igen sas. Hon knäckte, drog och satte nålar och sen kunde pålle minsann lyfta på benen!!

Är helt överlycklig, då det troligtvis var detta som gjort att han dragit nu på sistone. Pålle har troligen haft detta ett tag men fått ont på sistone.
Lilla pålle. Nu är han på bättringsvägen iaf

Julen är där.

Japp. Igår var det julafton. Fick en hel del användbart (TACK!!!). Orkar inte skriva upp allt, men bl a fick jag Back On track lindor, en sadel (eller ja. Den fick jag för drygt 1½ månad sen), en ritplatta, hovslagarlåda, sårvårdslåda, täcke med brodyr och mycket mer :-D
Dagen började med en urmysig julritt. Red på Glampi, full fart ut i skogen med bjällror och tomteluva (tradition ;-)) medans snön ramlade ner!!

Och idag fick jag den bästa julklappen av Lúkas:
Idag var Lúkas, jag, Sussi och Svördur ute och gick i skogen.
Det var så himla fint, snö, -5 grader, helt knäpptyst förutom hästarnas frustningar/steg över gamla kvistar och ja... Helt underbart

Lúkas var verkligen sitt gamla jag! Blir så himla lycklig.
Han hade vägrat gå in från hagen imorse när han skulle få byta till en annan. Så han hade showat loss.
När jag kom så tittade han på mig och sen fick jag ta honom helt sonika. Gick ut med honom i skogen, som sagt, med hans nya back on track lindor och ögonen glittrade på honom, han var jättepigg och öronen spetsade framåt hela tiden!
Först bestämde han sig för att gå bakom Svördur, sen började han sakta gå om. Helt plötsligt biter han Svörre i magen och går om jättenöjd med öronen spetsade framåt

Nej, han var verkligen GLAD. Sitt gamla, pigga, glada jag.

En resa bak i tiden

det är vad jag önskar mig i julklapp.


Usch, jag är så himla trött. Det har varit en hemsk jävla helg (de som vet vet. Jag orkar inte berätta...).
Är helt slut i kroppen, huvudet och inte har jag kunnat äta på två dagar. Mysigt.

Idag löshoppades Lúkas, Svörður och Hrói. Haha Lúkas ägde ;) Han är så himla duktig. Hoppade helt själv, behövdes ingen drivning där inte.
Förrens efter en stund. Haha.
Ställde honom på baksidan av stallet för han ska in ikväll. Orkar inte gå i all denna lera. Stackars pålle att bo i den leran!!

I övermorgon är det julafton - JULAFTON! Kan ni fatta? Det gör inte jag i varje fall. Vad fan händer med all tid?! Den bara rusar iväg.

Imorgon ska jag.. sova. Nu väntar jag på min kinamat och sen ska jag övningsköra. Kanske. Vi får se.

Se, jag är för trött för att ens skriva.
MÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖH


Som om att vända 90 grader bakåt.

Haha, det var den första tanken som kom upp.


Idag vaknade jag halv 9 av att jag hade en konstig, äcklig dröm. Först var jag Aladdin (ööh?!) och sen blev jag helt plötsligt mig själv.
Var ute med 4 pers i skogen och gick, helt plötsligt ser vi en naken människa spetsad på ett träd, helt oljig och ansiktet var helt förvridet. Vi stannar upp och kollar oss omkring, solen skiner, fåglar snattrar, lukten av sommar slår emot en och helt plötsligt ser vi massor med fler spetsade, nakna människor. Jag bara visste att de hade blivit obducerade medans de levde.
Vi hör något knaka bakom oss och en i gruppen säger "SPRING FÖR LIVET"
Vi sprang som idioter (gissa vem som var segast... Suck.) och helt plötsligt bestämmer sig en tjej. Hon hade blont hår, blåa ögon och rosa kläder (hahahaha), hon säger "Jag vill ändå inte tillbaka till Jönköping. Jag offrar mig. SPRING!!" så drar hon iväg medans vi springer som idioter igen.
Allt var lugnt - ett tag. Helt plötsligt kommer mördaren igen men vi lyckas ta oss ut ur skogen. Springer till stallet (ööh) och jag sätter på mig den där osynlighetsmanteln de har i Harry Potter (LOL). Där under sitter jag, i Lúkas box, medans mördaren (en tjej, blond även här! Hahaha) kommer in. Hon ställer sig i boxen och kollar rätt in i mina ögon.
Hon såg tydligen mig under manteln iaf.
Sedan log hon ett elakt flin och jag vaknade med ett ryck. Ensam hemma. Fyfan.

Idag var det avslutning på Aros Kongresscenter. Det var.. kul! Haha. Massor med elever som sjöng, en i våran klass (Ellinor) sjöng och hon var riktigt, riktigt duktig :-)
Kanongod mat (efterrätt = Bananglass. Överraskande gott!!)

Efter skolan åkte jag till mormor och gick ut med vovven. Sen satte jag igång att nostalgia lite grand med Salve. Haha, det är 1997s sommarlovsmorgon! Skitroligt ju!
Moster min hade beställningar på smörgåstårtor så hon passade på att göra kvällsmat med sådana också (MUUUMMA!!) och jag blev svinmätt.
Efter det var det dags att röra på sig så jag körde till stallet, red Börkur. Det gick.. inte så bra. Vi bråkade en hel del (han skulle träna grisepass ansåg han). :-)
Lúkas, Svörður, Glampi och Hrói fick springa lösa i paddocken. Jävlar i helvete vilken jääääääkla trav Svörre har alltså.
Åååh! Jävlar anåda.. Har nog ALDRIG sett sådant sväv någon gång. Aldrig. Han bara dansade fram på långsidorna efter diverse bockningar. Såååå fin :-)
Ska knäppa kort senast nästa helg. Wooah!!
Lúkas sprang lite för sig själv på bogarna bitvis men alla herrar jobbade dock med magen, kanonduktiga allihopa!
Lucky Luke, min bara min ;-)

Imorgon ska Sussi och jag jobba tillsammans med Svörre, hon ska rida tror jag. Sen får vi se om jag också ska sitta på honom. Beror på hur spänd han är (haha, och hur mycket lust jag har att riskera diverse frakturer om jag flyger av ;-) Skämt åt sido, beror också på om jag känner mig minsta nervös.)

Lajf sakkkks.

Ja.. Det känns så. Detta eviga jävla tjat om att jag är dum i huvudet, egoistisk, japp - allt är mitt fel fastän det från början inte alls var så. Jag har inte valt att födas så tyvärr, jag tänker inte ta skulden.
1½ år kvar, sen ska jag fan härifrån. Jävla skitställe det är vad det är. Är så jävla trött på det här. Punkt.

Lúkas bakben knakade till idag, :-|
Men det är nog ingen fara, han var inte direkt halt efteråt och verkade tycka att det var skönt. Dock så står han inne över natten (blåste ganska duktigt när vi åkte ifrån stallet).

Just nu är jag så jäkla konstig. Jag typ.. grinar för ingenting. Det räcker med lite, så får jag ett sju jävla utbrott och blir så arg att jag grinar! Vad är det här för skit? Jag som A L D R I G grinar. SUCK

Imorgon blir det iaf jullov, och då tänker jag använda 2½ sköna, för korta, veckor att vila upp mig på. Känner mig lite trött på livet just nu.. och.. vad fan ska man hitta på under nyår?
Suck. Jag är trött på dehär u know. B L Ä.

"Här har du något du kan mata, din gamla skata". In your face.

Utan hästarna skulle jag A L D R I G orka.

Tack för mig. Deprimerande, men ärligt, inlägg.
Frida - trött

You're a duck fucker.

NU (efter ca 6 timmars totalt arbete med att försöka fixa till det JÄVLA avsnittet) så funkar avsnitt 11 av John Bauers julkalender. Nu ska vi jobba yttligare 5 timmar med att fixa klart en scen (tack och lov för att det bara är EN). Julavslutning på fredag. SKÖNT. Ska bara käka mat och sen slutar vi typ. Efter att ha spelat upp avsnitt 19-24 (vilket är ett stort avsnitt).

Wiiie! Nice.

Ikväll ska Lúkas ridas. Imorgon ska han vila, Svördur longeras och Börkur ridas :-)
På fredag ska Lok tömköras och Börkur ridas. På lördag.. Ska jag sova!!

Förresten, Sista julklappen inhandlad idag. Weeei.


DESSUTOM så spelade vi bowling idag. Jag vann. Lingan sööög ;-) MAAAAAAHAHA.
Det var tråkigt.


Snart ska jag ut till min hääääst :D

Bäst!

Reservhjärnan på plats?

Hm. Jag är fruktansvärt trött och det känns som om att det hänger tyngder i mina ögonlock. JOBBIGT hörrni.
Jobbar med Richard Avedon på foton och det går inte direkt bra, ingen vill vara modell till våra bilder. Wonder why...

På kvällarna loggar Tessan alltid in (23.29 eller 23.15) och då blir jag jätteglad över att äntligen få prata med människan ;-)
Så jag sitter kvar tills kanske kvart över 12 = Trött Frida på morgonen. Men whatever, det är ju Tessan :-)

Om 3 dagar får jag jullov!! Kan ni förstå det? Fyfane vad skönt. Känns som om det behövs. Men otroligt nog är jag inte direkt skoltrött (hur geeky det än låter) utan det är faktiskt ganska... kul? i skolan.

Mitt huvud dunkar som en annan gong-gong trumma och jag räknar ner minutrarna tills jag slutar (40!!).
När jag kommer hem ska jag dyka ner under täcket i en timme innan dagens hästarbete börjar.
Idag ska jag jobba med Svörður och Lúkas. Lúkas ska tömköras och Svörður.. jaa.. vad ska jag hitta på med honom?
Vet inte riktigt än men vi får se! Hittar nog på nåt skoj snart.

DESSUTOM!!! Det är ju faktiskt bara 8 dagar kvar till Jul :-D Wiie! Älska julafton.

Skriver kanske mer sen. Rörigt, trökigt och trött inlägg. Men whatever ;)

Färgade linser

Japp, det får man gratis som bloggare :-)

Beställt hem finfina blåa, vill ju vara blåögd. Men niet är grön/blå/brun/gul. Ehm, Ja.


GÅ IN OCH BESTÄLL GRATIS!
www.fargadelinser.se :-)

Mör som en mört som blivit stenad.

Så känns det ja.

Idag flög jag av så det bara sjöng om det

Tänkte ut och skritta Lúkas då han varit helt totalt ohalt i 3 dagar (och PIGG och glad), så jag sadlade på honom och gick ut. Utanför körde traktorn och han blev lite nervös, men äsch tänkte jag.. Han är ju van med traktorer.
Mamma kom ut och fick hålla i honom "Släpp nu" sa jag när han spände sig.
Jag skulle precis sätta foten i stigbygeln när han slänger sig åt sidan och sätter av i full galopp (aldrig har han nog gått så rent eller snyggt tror jag dock.. Ni skulle sett undertrampet ), jag HÄNGER på vänster sida och lyckas kravla mig fast på halsen. Han blir SKITRÄDD och drar ännu mer.
HOPPAR ner för(!! ) en backe, drar ut på åkern och gör en 90 graders sväng. Jag flyger (landar på mage.. Aj!) och släpper inte tyglarna (Aj!) och tillslut stannar han. Ställde mig och asgarvade!
Japp. Sån är jag, börjar garva och kollar hästen istället för att känna efter om jag har ont. Mamma kommer skrattandes (lika chockad hon eftersom det blev från stillastående till sporrsträck!) och frågar hur det gick, jag skrattar ännu mer när jag inser att jag måste gjort en volt över skallen på hästen.
Ledde honom till paddocken och han dansar på stället hela vägen dit. Ska hoppa upp och han drar iväg några steg, hoppar av och på tills han är lugn.
Sen både travade och skrittade vi lugnt och kontrollerat. Skrittade dock 20 minuter och travade kanske 1 långsida i paddocken.

Efter att han var klar så red jag Börkur! Ut och galopperade i snön på EU-remsorna
Wiie! Superkul.

MEN.. Nu börjar det kännas att jag åkt av (det känns som om jag spräckt en njure och jag känner mig som en gammal tant i rygg och höft), kul blir det imorgon...

Jahaja. Det var min dag

Today is history

Hm.. Slarv? Eh.. ja lite va.. Ska dra livet just nu i korta drag.

* Lúkas och jag står (som nämnt i förra inlägg) nu på stall oxnö i barkarö! Det är ett kanonstall som vi trivs i så oehört mycket. Han har egen box och står inne drygt 5 dagar i veckan. Tror både han och jag tycker det är skönt att kunna sova lugnt i snöstormarna :-)


* I tisdags fick jag bilder på Óskadís från Island som Elvar tagit! Yaay! Hon är så fin min prinsessa. LÄNGTAR tills hon blir stor.

* Mitt företag har kommit igång - www.fridalovgren.se <--- Kolla in!!

* Jag har minst 1 häst om dagen att jobba med :-D Svinkul!
Igår tömkörde jag Lúkas och Glampi, i förrgår red jag Hrói och Börkur, i förrgårgår tömkörde jag Lúkas.
Men Idag jobbade jag Svördur från marken. Satan vilken underbar häst att jobba med alltså.
Vaken, känslig, envis men han ger så oehört mycket såfort man gör rätt eller hittar knapparna. En underbar häst Sussi köpt :-)

Imorgon ska jag hämta kameran igen så jag kan fota Gandur också.. Måste upp med honom på hemsidan också. :-)

I övrigt är livet ganska stressigt. 100 saker i skolan (känns det som åtminstonde..), 1 miljon grejer med hästarna (som jag frivilligt mer än gärna tar på mig mer av - det är ju såååå kul :-D) och några miljoner till med alla julklappar.
= Frida is fattig.. Nåväl, nu ska jag nog fundera på att hoppa i säng.

Godnatt
Frida

Maddes öga ;-)
Fotot är COPYRIGHT BY FRIDA LS PHOTOGRAPHY.


RSS 2.0